VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu

17 Haziran 2019 Pazartesi

SEMPOZYUM HAKKINDA
Dünya’da ve ülkemizde artan beslenme ihtiyacını karşılamak üzere Bahçe Ürünlerinde üretim ve verimi artırmaya yönelik çalışmalar kadar ürünün muhafazası ve pazarlanması da büyük önem taşımaktadır. Üretim ve tüketim zincirinde ortaya çıkan ürün kayıplarını en aza indirerek ülke ekonomisine de önemli katkıda bulunulmaktadır.  Son yıllarda, bahçe ürünleri içerisinde, insanların özellikle sağlık kaygısı yüzünden taze meyve-sebze tüketiminde büyük bir artış meydana gelmiştir. Sempozyum kapsamında da bahçe ürünlerinde hasat ve hasat sonrası süreçler, meydana gelen değişimler ve kullanılan son teknolojiler ile ilgili çalışmalar konunun uzmanları tarafından tartışılacak ve pratiğe aktarılabilecek uygulamalar değerlendirilecektir. Bu amaçla, 22-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenecek olan ‘VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu’nda muhafaza ve pazarlama sorunları tartışılacak, bu konuda hazırlanacak sunumlar incelenecek ve bu alanda çalışan bilim insanları ile kamu ve sektör çalışanları bir araya getirilecektir.
Doğal güzelliklere sahip ve çayın başkenti Rize ilinde Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu olarak ülkemizde 8.’si düzenlenecek olan bu önemli bilimsel etkinliğe değerli katılımlarınızı ve desteğinizi beklemekteyiz.

Prof. Dr. Mustafa AKBULUT
Sempozyum Başkanı
Düzenleme Kurulu adına

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE MUHAFAZA VE PAZARLAMA SEMPOZYUMLARI