Program ve Etkinlikler

VIII. BAHÇE ÜRÜNLERİNDE MUHAFAZA VE PAZARLAMA
SEMPOZYUMU PROGRAMI
7-9 Eylül 2021 - Ziraat Fakültesi Konferans Salonu Pazar/RİZE
7 EYLÜL 2021 (SALI)
13:00-14:00 SEMPOZYUM KAYIT İŞLEMLERİ
 
14:00-15:00 SEMPOZYUM AÇILIŞ TÖRENİ VE ÇAĞRILI BİLDİRİ SUNUM
 

14:30-15:00 Prof.Dr. Mustafa ERKAN   Bahçe Ürünlerinde Soğukta Muhafaza ve Ülke Ekonomisi Açısından Önemi Çağrılı Bildiri
 
15:00-15:30 ÇAY ARASI
 
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ali İSLAM
15:30-15:45 Ali İSLAM

Soğukta muhafaza süresince hünnap meyvesinin biyoaktif bileşikleri üzerine Aloe vera ve MAP uygulamalarının etkisi

Sözlü Bildiri
15:45-16:00 Fekiye ARIKAYA

Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Hünnap Genotipli Meyvelerin Muhafazası Üzerine Etkisi

Sözlü Bildiri (Online)
16:00-16:15 Elif GÜNER Derim Sonrası Farklı Kekik ve Lavanta Yağı Dozlarının ‘Pink Lady’ Elma Çeşidinin Kalite Korunumu Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
16:15-16:30 Sefa GÜN Hünnap Meyvesinin (Ziziphus jujuba Mill.) Soğukta Muhafaza Performansı Üzerine Farklı Olgunluk Safhası ve Modifiye Atmosfer Paketlemenin (MAP) Etkisi Sözlü Bildiri (Online)
16:30-16:45 Aşkın BAHAR Volcani Center Derim Sonrası Bölümü Sözlü Bildiri
16:45-17:00 TARTIŞMA    
 
17:00-17:15 ÇAY ARASI
 
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Rezzan KASIM (Online)
17:15-17:30 Rezzan KASIM Hasat Sonrası Farklı Renklerdeki LED Aydınlatmanın Gerbera Kesme Çiçeğinin Vazo Ömrüne Etkisi Sözlü Bildiri (Online)
17:30-17:45 Onur Sefa ALKAÇ Farklı konsantrasyonlardaki Gümüş nanopartikül (AgNPs) uygulamalarının Gerbera (Gerbera jamesonii cv.) bitkisinde vazo ömrüne etkileri. Sözlü Bildiri (Online)
17:45-18:00 Adem DAL   Lavanta (L.x intermedia var. Super A.)’da Farklı Toplama Zamanları ve Muhafazanın Derim Sonrası Kalite Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
18:00-18:15 Onur Sefa ALKAÇ Farklı konsantrasyonlardaki Streptomycin uygulamalarının Gerbera (Gerbera jamesonii cv.) bitkisinde hasat sonrası ömrüne etkileri. Sözlü Bildiri (Online)
18:15-18:30 Ali İzzet TORÇUK Yeni Islah Edilen Tekirdağ Sultanı Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi Sözlü Bildiri (Online)
18:30-18:45 TARTIŞMA    
 
18:45-19:30 AKŞAM YEMEĞİ
 
 
8 EYLÜL 2021 (ÇARŞAMBA)
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Muharrem ÖZCAN (Online)
10:00-10:15 Muharrem ÖZCAN Dünya Gıda Açığının Kapatılmasında Hasat Sonrası Uygulamaların Katkıları Sözlü Bildiri (Online)
10:15-10:30 Emircan DİNÇER Bahçe Bitkileri Ürünlerinin Hasat Sonrası Muhafazasında Zararlı Kontrolü Sözlü Bildiri (Online)
10:30-10:45 Namık YER  Doğu Karadeniz Bölgesinden Seçilmiş Bazı Yerel Elma Çeşitlerinin Optimum Hasat Zamanlarının Belirlenmesi Sözlü Bildiri
10:45-11:00 Adem DOĞAN Depolama Öncesi Yüksek Karbondioksit Uygulamasının ‘Bursa Siyahı’ İncir Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
11:00-11:15 TARTIŞMA    
 
11:15-11:30 ÇAY ARASI
 
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Nurdan TUNA GÜNEŞ (Online)
11:30-11:45 Nurdan TUNA GÜNEŞ Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanmasında Endüstri 4.0’a Uyumlu Akıllı Teknolojiler Sözlü Bildiri (Online)
11:45-12:00 Rezzan KASIM LED ve UV-B Uygulamalarının Kirazın (Prunus avium L. cv. 0900 Ziraat) Hasat Sonrası Kalitesine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
12:00-12:15 Serpil Varlı YUNUSOĞLU Hasat Sonrası Metil Salisilat Uygulamasının ‘’0900 Ziraat’’ Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası Süresince Kaliteye Olan Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
12:30-12:45 Rukiye ZENGİN Derim Sonrası Etanol Uygulamasının Hasanbey Kayısı Çeşidinin Soğukta Depolanma Süresi ve Kalitesi Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
12:45-13:00 Muammer YALÇIN Bazı Melez Ve Mutant Kiraz Çeşit Ve Tiplerinin Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitelerinin Belirlenmesi Sözlü Bildiri (Online)
13:00-13:15 TARTIŞMA    
13:15-13:30 JAMMY BOX (BOZKURT FİRMASI TANITIM SUNUMU)
 
13:30-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ
 
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Şeyda ÇAVUŞOĞLU
14:00-14:15 Erdinç BAL Derim Sonrası Melatonin Uygulamalarının Çilek Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
14:15-14:30 İbrahim KAHRAMANOĞLU Keten Tohumu Yağı ile Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplamanın Çilek Meyvelerinin Muhafazası Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
14:30-14:45 Jale BİLGİN Aljinat Uygulamasının Maviyemiş (Vaccinium corymbosum l.) Çeşitlerinin Muhafaza Kalitesi Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
14:45-15:00 Onur TEKİN
 
Maviyemiş Meyvelerinde Organik Kekik ve Nane Yağı Uygulamalarının Hasat Sonu Fizyolojisi Üzerine Etkisi Sözlü Bildiri (Online)
15:00-15:15 Nurettin YILMAZ Mantarda Hasat Öncesi Kükürt ve Potasyum Bakteri Uygulamaları ile Hasat Sonrası Melatonin Uygulamasının Hasat Sonu Fizyolojisine Etkisi Sözlü Bildiri (Online)
15:15-15:30 TARTIŞMA    
 
15:30-19:00 ZİLKALE – AYDER YAYLASI TEKNİK GEZİSİ
 
19:00-20:30 AKŞAM YEMEĞİ (AYDER YAYLASI)
9 EYLÜL 2021 (PERŞEMBE)
Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Arzu KARATAŞ
10:00-10:15 Arzu KARATAŞ Bazı Sebze Türlerinde Erzurum İline Ait Geleneksel Muhafaza Yöntemleri Sözlü Bildiri
10:15-10:30 Hayri ÜSTÜN Farklı Tiplere Ait Domates Çeşitlerinin Hasat Ve Hasat Sonrası Solunum Hızı Ve Etilen Üretimi Bakımından Karşılaştırılması Sözlü Bildiri (Online)
10:30-10:45 Mehmet Seçkin KURUBAŞ Arap Zamkı, UV-C Işın ve Kombinasyonlarının Kiraz Tipi Domateslerin Raf Ömrü Üzerine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
10:45-11:00 Qasid ALI Yenilebilir film uygulamalarının Seyit F1 kokteyl domates çeşidinin derim sonrası kalitesi üzerine etkileri Sözlü Bildiri (Online)
11:00-11:15 TARTIŞMA    
11:15-11:30 ÇAY ARASI
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Keziban YAZICI
11:30-11:45 Keziban YAZICI İklim Değişikliğinin Çayda Hasat Zamanları Üzerine Olan Olası Etkileri Sözlü Bildiri
11:45-12:00 Mehmet TATOĞLU Çay Sektöründe Markaların Instagram’da Yürüttükleri Reklam Stratejileri Üzerine Bir İçerik Analizi Sözlü Bildiri
12:00-12:15 Songül YILDIZ Türkiye’de Organik Çayın Üretimi ve Pazarlanmasının İncelenmesi Sözlü Bildiri
12:30-12:45 Mustafa AKBULUT Çayda Lisanslı Depoculuk Sözlü Bildiri
12:45-13:00 TARTIŞMA    
13:00-13:30 ÖĞLE YEMEĞİ
Oturum Başkanı: Prof.Dr. Ömür DÜNDAR
13:30-13:45 Ahmet Erhan ÖZDEMİR Carrizo Sitranjı ve Turunç Anaçları Üzerinde Yetiştirilen ‘Ortanique Tangor’ Meyvelerinin Soğukta Muhafazasına Farklı Paketlemelerin Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
13:45-14:00 Ömür DÜNDAR ‘Kütdiken’ Limonunda Üç Farklı Dönemde Derim ve Derimden Sonra Kalsiyum Uygulamalarının Muhafaza Süresi ve Meyve Kalite Kriterlerine Etkisi Sözlü Bildiri (Online)
14:00-14:15 Dr. Meltem AYAZ Zeytin Yapraklarının Çay Üretiminde Değerlendirilebilme Olanaklarının Araştırılması Sözlü Bildiri
(Online)
14:30-14:45 Nalan BAKOĞLU Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Hayward Kivi Çeşidi Meyvelerinde Derim Öncesi
Dönemde Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
Sözlü Bildiri
14:45-15:00 TARTIŞMA    
15:00-15:15 ÇAY ARASI
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa AKBULUT
15:15-15:30 Saadet KOÇ GÜLER Kabuklu Olarak Depo Edilen Bazı Fındık Çeşitlerinde Kalite Değişimleri Sözlü Bildiri (Online)
15:30-15:45 Tuğba ER Makineli Kurutma Uygulamasının Tombul Fındık Çeşidinin Depolama Kalitesine Etkileri Sözlü Bildiri (Online)
15:45-16:00 Mustafa ÜNLÜ ‘Klemantin’ ve ‘Orlando tanjelo’ hibriti CO3418 mandarin genotipinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi Sözlü Bildiri (Online)
16:00-16:15 Muammer YALÇIN Cevizin (Juglans regia L.)Taze Olarak Muhafaza Edilebilirliği Sözlü Bildiri (Online)
16:15-16:30 TARTIŞMA    

 
16: 45-17:00 SEMPOZYUM KAPANIŞ OTURUMU (Sempozyum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa AKBULUT)