14:30-15:00 | Prof.Dr. Mustafa ERKAN | Bahçe Ürünlerinde Soğukta Muhafaza ve Ülke Ekonomisi Açısından Önemi | Çağrılı Bildiri |
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ali İSLAM | |||
15:30-15:45 | Ali İSLAM |
Soğukta muhafaza süresince hünnap meyvesinin biyoaktif bileşikleri üzerine Aloe vera ve MAP uygulamalarının etkisi |
Sözlü Bildiri |
15:45-16:00 | Fekiye ARIKAYA |
Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Hünnap Genotipli Meyvelerin Muhafazası Üzerine Etkisi |
Sözlü Bildiri (Online) |
16:00-16:15 | Elif GÜNER | Derim Sonrası Farklı Kekik ve Lavanta Yağı Dozlarının ‘Pink Lady’ Elma Çeşidinin Kalite Korunumu Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
16:15-16:30 | Sefa GÜN | Hünnap Meyvesinin (Ziziphus jujuba Mill.) Soğukta Muhafaza Performansı Üzerine Farklı Olgunluk Safhası ve Modifiye Atmosfer Paketlemenin (MAP) Etkisi | Sözlü Bildiri (Online) |
16:30-16:45 | Aşkın BAHAR | Volcani Center Derim Sonrası Bölümü | Sözlü Bildiri |
16:45-17:00 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Rezzan KASIM (Online) | |||
17:15-17:30 | Rezzan KASIM | Hasat Sonrası Farklı Renklerdeki LED Aydınlatmanın Gerbera Kesme Çiçeğinin Vazo Ömrüne Etkisi | Sözlü Bildiri (Online) |
17:30-17:45 | Onur Sefa ALKAÇ | Farklı konsantrasyonlardaki Gümüş nanopartikül (AgNPs) uygulamalarının Gerbera (Gerbera jamesonii cv.) bitkisinde vazo ömrüne etkileri. | Sözlü Bildiri (Online) |
17:45-18:00 | Adem DAL | Lavanta (L.x intermedia var. Super A.)’da Farklı Toplama Zamanları ve Muhafazanın Derim Sonrası Kalite Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
18:00-18:15 | Onur Sefa ALKAÇ | Farklı konsantrasyonlardaki Streptomycin uygulamalarının Gerbera (Gerbera jamesonii cv.) bitkisinde hasat sonrası ömrüne etkileri. | Sözlü Bildiri (Online) |
18:15-18:30 | Ali İzzet TORÇUK | Yeni Islah Edilen Tekirdağ Sultanı Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi | Sözlü Bildiri (Online) |
18:30-18:45 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Muharrem ÖZCAN (Online) | |||
10:00-10:15 | Muharrem ÖZCAN | Dünya Gıda Açığının Kapatılmasında Hasat Sonrası Uygulamaların Katkıları | Sözlü Bildiri (Online) |
10:15-10:30 | Emircan DİNÇER | Bahçe Bitkileri Ürünlerinin Hasat Sonrası Muhafazasında Zararlı Kontrolü | Sözlü Bildiri (Online) |
10:30-10:45 | Namık YER | Doğu Karadeniz Bölgesinden Seçilmiş Bazı Yerel Elma Çeşitlerinin Optimum Hasat Zamanlarının Belirlenmesi | Sözlü Bildiri |
10:45-11:00 | Adem DOĞAN | Depolama Öncesi Yüksek Karbondioksit Uygulamasının ‘Bursa Siyahı’ İncir Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
11:00-11:15 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Nurdan TUNA GÜNEŞ (Online) | |||
11:30-11:45 | Nurdan TUNA GÜNEŞ | Bahçe Ürünlerinin Muhafaza ve Pazarlanmasında Endüstri 4.0’a Uyumlu Akıllı Teknolojiler | Sözlü Bildiri (Online) |
11:45-12:00 | Rezzan KASIM | LED ve UV-B Uygulamalarının Kirazın (Prunus avium L. cv. 0900 Ziraat) Hasat Sonrası Kalitesine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
12:00-12:15 | Serpil Varlı YUNUSOĞLU | Hasat Sonrası Metil Salisilat Uygulamasının ‘’0900 Ziraat’’ Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası Süresince Kaliteye Olan Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
12:30-12:45 | Rukiye ZENGİN | Derim Sonrası Etanol Uygulamasının Hasanbey Kayısı Çeşidinin Soğukta Depolanma Süresi ve Kalitesi Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
12:45-13:00 | Muammer YALÇIN | Bazı Melez Ve Mutant Kiraz Çeşit Ve Tiplerinin Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitelerinin Belirlenmesi | Sözlü Bildiri (Online) |
13:00-13:15 | TARTIŞMA | ||
13:15-13:30 | JAMMY BOX (BOZKURT FİRMASI TANITIM SUNUMU) |
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Şeyda ÇAVUŞOĞLU | |||
14:00-14:15 | Erdinç BAL | Derim Sonrası Melatonin Uygulamalarının Çilek Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
14:15-14:30 | İbrahim KAHRAMANOĞLU | Keten Tohumu Yağı ile Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplamanın Çilek Meyvelerinin Muhafazası Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
14:30-14:45 | Jale BİLGİN | Aljinat Uygulamasının Maviyemiş (Vaccinium corymbosum l.) Çeşitlerinin Muhafaza Kalitesi Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
14:45-15:00 | Onur TEKİN |
Maviyemiş Meyvelerinde Organik Kekik ve Nane Yağı Uygulamalarının Hasat Sonu Fizyolojisi Üzerine Etkisi | Sözlü Bildiri (Online) |
15:00-15:15 | Nurettin YILMAZ | Mantarda Hasat Öncesi Kükürt ve Potasyum Bakteri Uygulamaları ile Hasat Sonrası Melatonin Uygulamasının Hasat Sonu Fizyolojisine Etkisi | Sözlü Bildiri (Online) |
15:15-15:30 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Arzu KARATAŞ | |||
10:00-10:15 | Arzu KARATAŞ | Bazı Sebze Türlerinde Erzurum İline Ait Geleneksel Muhafaza Yöntemleri | Sözlü Bildiri |
10:15-10:30 | Hayri ÜSTÜN | Farklı Tiplere Ait Domates Çeşitlerinin Hasat Ve Hasat Sonrası Solunum Hızı Ve Etilen Üretimi Bakımından Karşılaştırılması | Sözlü Bildiri (Online) |
10:30-10:45 | Mehmet Seçkin KURUBAŞ | Arap Zamkı, UV-C Işın ve Kombinasyonlarının Kiraz Tipi Domateslerin Raf Ömrü Üzerine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
10:45-11:00 | Qasid ALI | Yenilebilir film uygulamalarının Seyit F1 kokteyl domates çeşidinin derim sonrası kalitesi üzerine etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
11:00-11:15 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Keziban YAZICI | |||
11:30-11:45 | Keziban YAZICI | İklim Değişikliğinin Çayda Hasat Zamanları Üzerine Olan Olası Etkileri | Sözlü Bildiri |
11:45-12:00 | Mehmet TATOĞLU | Çay Sektöründe Markaların Instagram’da Yürüttükleri Reklam Stratejileri Üzerine Bir İçerik Analizi | Sözlü Bildiri |
12:00-12:15 | Songül YILDIZ | Türkiye’de Organik Çayın Üretimi ve Pazarlanmasının İncelenmesi | Sözlü Bildiri |
12:30-12:45 | Mustafa AKBULUT | Çayda Lisanslı Depoculuk | Sözlü Bildiri |
12:45-13:00 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Prof.Dr. Ömür DÜNDAR | |||
13:30-13:45 | Ahmet Erhan ÖZDEMİR | Carrizo Sitranjı ve Turunç Anaçları Üzerinde Yetiştirilen ‘Ortanique Tangor’ Meyvelerinin Soğukta Muhafazasına Farklı Paketlemelerin Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
13:45-14:00 | Ömür DÜNDAR | ‘Kütdiken’ Limonunda Üç Farklı Dönemde Derim ve Derimden Sonra Kalsiyum Uygulamalarının Muhafaza Süresi ve Meyve Kalite Kriterlerine Etkisi | Sözlü Bildiri (Online) |
14:00-14:15 | Dr. Meltem AYAZ | Zeytin Yapraklarının Çay Üretiminde Değerlendirilebilme Olanaklarının Araştırılması | Sözlü Bildiri (Online) |
14:30-14:45 | Nalan BAKOĞLU | Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Hayward Kivi Çeşidi Meyvelerinde Derim Öncesi Dönemde Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimler |
Sözlü Bildiri |
14:45-15:00 | TARTIŞMA |
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa AKBULUT | |||
15:15-15:30 | Saadet KOÇ GÜLER | Kabuklu Olarak Depo Edilen Bazı Fındık Çeşitlerinde Kalite Değişimleri | Sözlü Bildiri (Online) |
15:30-15:45 | Tuğba ER | Makineli Kurutma Uygulamasının Tombul Fındık Çeşidinin Depolama Kalitesine Etkileri | Sözlü Bildiri (Online) |
15:45-16:00 | Mustafa ÜNLÜ | ‘Klemantin’ ve ‘Orlando tanjelo’ hibriti CO3418 mandarin genotipinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi | Sözlü Bildiri (Online) |
16:00-16:15 | Muammer YALÇIN | Cevizin (Juglans regia L.)Taze Olarak Muhafaza Edilebilirliği | Sözlü Bildiri (Online) |
16:15-16:30 | TARTIŞMA |